1. Гинекомастија
 2. Дијабетес тип 1 – диететски третман и физичка активност 
 3. Дијабетична кетоацидоза 
 4. Дијабетична ретинопатија
 5. Дијабетес-дефиниција, диференцијална дијагноза и класификација
 6. Еректилна дисфункција
 7. Зголемена или нодуларна тироидна жлезда
 8. Кушингов синдром
 9. Машки хипогонадизам и хормонска замена
 10. Менопаузални тегоби
 11. Метаболичен синдром
 12. Некотична хипергликемија
 13. Новодијагностициран дијабетес тип 2
 14. Орални антидијабетични лекови и glp-1 аналози во третманот на тип 2 дијабетес
 15. Остеопороза: дијагноза и фармакотерапија
 16. Полиурија
 17. Полицистичен оваријален синдром
 18. Прекумерен раст на влакна – Хирзутизам
 19. Примарен алдостеронизам – Конов синдром
 20. Субакутен тироидит
 21. Третман и следење кај тип 2 дијабетес
 22. Третман на дебелина
 23. Третман на дислипидемии
 24. Фармаколошки глукокортикоиден третман
 25. Хиперкалемија
 26. Хиперкалцемија и хеперпаратироидизам
 27. Хипертироидизам
 28. Хипогликемија кај луѓе со дијабетес
 29. Хипокортизолизам
 30. Хипонатермија
 31. Хипотироидизам
 32. Хипофизарни тумори
 33. Ново упатство Процена на пациент со дебелина