01.10-05.10.2018 - 54ти конгрес (годишна средба), Европска Асоцијација за изучување на дијабетесот - Берлин, Германија

Image result for easd berlin 2018

 

 

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

25 - 27.10.2018 - Конгрес на Интернационална Федереација за Дијабетес на тема „Компликации од дијабетесот и стапалото“. Регистрацијата е сега отворена. Плаќање на рана котизција заклучно со 15 јули, 2018. Пратете го вашиот апстракт до 15 јули, 2018. 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

14.11.2018 - Светски ден на дијабетесот

Image result for international diabetes federationRelated image

 

 

 _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

18.05-21.05.2019 - 21ви Европски конгрес на Ендокринологија, Европско Здружение за Ендокринологија - Лион, Франција

 

Image result for ese endocrinology

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

16.09-20.09.2019 - 55ти конгрес (годишна средба), Европска Асоцијација Европска Асоцијација за изучување на дијабетесот, Барселона, Шпанија

 

Image result for easd 2019

 

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

14.11.2019 - Светски ден на дијабетесот

Image result for international diabetes federationRelated image

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 21.09-25.09.2020 - 56ти конгрес (годишна средба), Европска Асоцијација Европска Асоцијација за изучување на дијабетесот, Виена, Австрија

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

14.11.2020 - Светски ден на дијабетесот

Image result for international diabetes federationRelated image

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________